Ben je nog op zoek naar een ultieme zomerbeleving die je maand augustus compleet maakt?
Stap binnen in de betoverende wereld van Volta, waar het pop-up restaurant een rustiek maïsveld omtovert tot een gastronomische bestemming.
Wel ik had het idee, nu het toch al enkele weken zonnig weer is, het zomer pop-up restaurant van Volta in Zomergem te gaan ontdekken. Volta. is één van de meest verfijnde groenterestaurants in Vlaanderen. Deze zomer slaat het z’n tenten op – letterlijk! – in een maïsveld in Zomergem. Tussen het metershoge gewas volg je een lang pad dat je uiteindelijk naar het restaurant brengt.
Een Sfeervolle Ontvangst Onder de Nomadentent
Aangekomen in het landelijke Oost-Vlaamse Zomergem en een wandeling tussen de maïskolven, stond een grote Pakistaanse nomadentent met aan de ene kant een meter lange tafel met banken en de andere kant een lounge gedeelte.
In het midden een open keuken waar je chef kok vakkundig aan het werk ziet en een bar waar je nog kan aperitieven. Het geheel is afgewerkt met warme sfeervolle verlichting en leuke accessoires. Het ziet er allemaal heel aanlokkelijk uit.
We installeerden ons in de handgemaakte loungesets van paletten met warme oranje kussens, bestelden het aperitief en het concept van de avond werd ons uitgelegd door een supervriendelijke juffrouw, niets stijf, echt gemeend, een toffe no-nonsense aanpak.
Culinair Genot: Het Menu en de Bijpassende Wijnen
Voor het aperitief kan je kiezen tussen huisbereide cocktails, mocktails als mousserende wijnen. Wij kozen voor een lekkere bubbel uit het West-Vlaamse Heuvelland van het wijndomein Entre Deux Monts. Na het aperitief met bijhorende amuses werden we naar de lange tafels gebracht om plaats te nemen voor het diner.
Bij de 4 of 5 gangenmenu kan je kiezen tussen aangepaste wijnen of de aangepaste sappen.
- Amuses
- Zeebaars – granny smith – kalamansi – lavas
- Wagyu shortrib – knolselder – shiro dashi – plankton
- Lieu noir – jonge wortel – yuzu kosho – kokkels *
- Solomio iberico – rode biet – braam – fondant
- Chocolade Van Dender – galanga – framboos – vanille
Een Perfecte Match: Wijnen van Vinetiq bij Elk Gerecht
Uiteraard triggert mij altijd welke wijnen de sommelier of chef-kok kiest bij de gerechten.
Op de tafel lag een bijhorend briefje van chef-kok Nick van den Broeck dat hij voor zijn gerechten zich laat bijstaan door Vinetiq, gekend voor hun cool-climate wijnen. “A match made in heaven” schreef hij daarbij.
Kritisch als ik ben, wilde ik dit toch testen en eerlijk …. het is zeer lang geleden dat ik op restaurant nog eens zo een goede food-wine pairing geproefd had. Het plaatje klopte volledig!!!!
De wijn bij elk gerecht was zoals de kers op de taart, het maakte de beleving voor 100% compleet. Een dikke proficiat aan Nick Van den Broeck en het team van Volta.
Ik kom graag terug.
Praktische Informatie en Laatste Kans om te Reserveren
- Kostprijs: 85 € (4 gangen) / *98 € (5 gangen) zonder aangepaste wijnen
- Locatie: Bauwerwaan 60, 9930 Zomergem – Lievegem
- Data: elke dag tot zondag 1 september 2024
- https://www.voltagent.be/pop-up.html